Fogorvossal végződő motoros kaland

Senki se tartja a motorozást veszélytelen sportnak, de valahogy mindenki úgy van vele, hogy nem fél tőle, mert egyszerűen nem hiszi el, hogy vele is megtörténhet a baj.

Pontosan így voltam én is, amíg egy nap egy elém ugró macska miatt hirtelen fékezésre nem kényszerültem és el nem estem – azóta azonban pontosan tudom, mire vállalkozok.

Pedig még azt is mondhatjuk, hogy egészen olcsón megúsztam a kalandot, főleg, mivel bukósisak se volt rajtam, mert azt gondoltam, hogy a rövid útra úgyse fog kelleni.

Na persze, nem mintha a fogpótlás olyan olcsó dolog lenne, de sokkal rosszabb is lehetett volna!

Főleg, hogy a hely, amit a beavatkozás elvégzésére választottam, egy nagyon kellemes rendelő volt, ahol olyan tisztelettel kezeltek, hogy még egy ilyen beavatkozás után is szinte csak a jó emlékek maradtak meg.

Nem így a balesetről: az hatalmas fájdalommal járt, és mikor észrevettem, hogy egy fogam odalett, borzasztóan megijedtem, hogy soha többet nem mosolyoghatók már úgy, mint eddig: akkor még nem is hallottam olyan dolgokról, hogy fogpótlás vagy implantátum, hisz korábban fogorvosra is alig volt szükségem.

Amikor néha a fogamat kellett tömni, akkor állami fogorvosnál voltam, és ott nem is sokat beszélgettünk ilyenről, másrészről pedig a hangulat se olyan volt, hogy egyhamar visszavágyjak.

Most azonban rá voltam kényszeráve, hogy utána érdeklődjek a dolognak, hisz abban se voltam biztos, hogy a fogam kitörésénél nem képződött olyan seb, ami még kezelésre szorulna.

Egy barátom élt azzal a javaslattal, hogyha az eddigi fogorvosommal nem voltam megelégedve, akkor keresnem kéne egy magánorvost, hátha olyat találok, akivel együtt tudok dolgozni.

Ő pedig rögtön ajánlotta is azt, akihez járni szokott, akinek a honlapját nézegetve megakadt a szemem a fogpótlás lehetőségén: így tudtam meg, hogy nem vesztettem el örök életre a mosolyomat, hanem még van esély arra, hogy visszaszerezzem!

Úgy döntöttem, azt a fogorvost fogom kipróbálni, akihez az ajánlást kaptam, hisz ezzel mehetek a legbiztosabbra, és egyáltalán nem is bántam meg.

Az kiderült, hogy az állkapcsomnak súlyosabb baja nem esett, és könnyedén lehet fogpótlásom, csak a típusát kell eldöntenem.

Mivel látta rajtam, hogy korábban nem foglalkoztam ilyennel, egy gyors felvilágosítást is adott arról, hogy hidat vagy implantátumot ajánl, amit egyébként azóta a honlapjukon is megtaláltam: így végül a fog implantátum volt az, amire befizettem.

Úgy éreztem, mind tartósság, mint kinézet szempontjából ezzel jártam a jobban, hogyha már pedig amúgy is a saját hülyeségem miatt szorultam rá, nem akartam nagyon spórolni rajta.

A szakértelmének köszönhetően a döntés meghozatala után hamarosan már újra úgy néztem ki, mint a motoros balesetem előtt.

Persze, aminek meg kellett változnia, az bennem is megváltozott: most már nem gondolok úgy magamra, hogy sérthetetlen vagyok, és bármit megengedhetek magamnak, amikor motoron ülök.

Az pedig biztosan nem fordul elő még egyszer, hogy megengedem magamnak, hogy bukósisak nélkül induljak el – már csak a fogpótlásom érdekében sem.