Megfázás ellen vegyen fűtő klímát

A motorok szerelmeseként nem is tudnám elképzelni, mi mással tudnék foglalkozni, ha nem azzal, hogy ezekről a csodákról írjak egy motoros hírportálnál. Mivel nem én vagyok az egyetlen, aki a motorokkal napi szinten foglalkozik, ezért munka akad bőven, mindig van miről írni, mindig van valami új dolog, aminek utána kell nézni. Ez mind szép és jó, ha az ember mindig kirobbanó formában tud lenni. Én mostanában nem örvendek kiváló egészségnek sajnos. Ez rontja a munkában való teljesítési rátámat, egyszóval lehetetlen így dolgozni vagy odafigyelni egyáltalán bármire is. Kértem a főnökömtől egy hét szabit, hogy meg tudjam oldani ezt a hihetetlenül kellemetlen problémát.

Hazamentem és felhívtam anyukámat, hogy elmeséljem neki, hogy az erős kisfia megfázásban szenved lassan most már hetek óta, mert annyira hideg van a lakásban most, hogy ilyen korán tört be a hideg. Elmondtam neki, hogy emiatt nem tudok dolgozni sem, ami azért rossz, mert így nem tudok keresni, nem fogom tudni megoldani a fűtéssel kapcsolatos gondjaimat. Sajnos hiába van központi fűtés a lakásban, mintha a radiátorokon nem, hogy meleg levegő nem jön ki, hanem ráadásul olyan, mintha a hideget ontana magából. A csövekkel lehet a probléma. Mindenesetre sürgősen meg kell oldanom ezt a helyzetet, mert csak egy hetet kaptam a főnöktől, azzal a dicsérettel, hogy a legjobb emberét nem tudja nélkülözni egy hétnél tovább, illetve azzal a felszólítással, hogy addig szedjem össze magam. Anyukám, ahogy mindig, most is tudott segíteni engem egy weboldalcímmel, amit már ő is nézegetett. Elmondta, hogy rátalált erre a nagyon korszerű fűtési módra nézzek utána.

Először nem értettem, olyan, hogy fűtés klímával létezik? Ugyanis a klíma magát hűsítőként írta be a történelembe, de úgy látszik a jövő is a kezében lehet a klímagyártóknak a fűtő funkció bevezetésével. Az anyukám által ajánlott oldalon megtaláltam minden szükséges információt, aminek révén el tudtam dönteni jó-e ez nekem vagy sem. Már rögtön maga a weblap megjelenése is nagyon tetszett, innen látszik, hogy egy hírportálnál dolgozom, a látvány is számít. Legelőször megtaláltam az arra vonatkozó figyelmeztetést, hogy fűtő klíma vásárlás előtt azt kell mindig eldönteni, hogy teljes lakás önálló fűtéseként funkcionál majd a szerkezet, vagy pedig csak kiegészítő fűtésként, az előbbi hosszú távon ugyan megéri, ám valamivel költségesebb is az utóbbinál. Miután ezt megtudtam elkezdtem böngészni a fűtő klímák árai között. Előszöris óriási választékra bukkantam, nagyobbnál nagyobb világmárkák között kellett volna vakon válogatnom, eldönteni meg aztán már végképp nem tudtam, hogy melyik miért lenne jó választás, ezért csak azt néztem meg első körben, hogy mi az az átlagos ár, amivel számolnom kell majd, aztán pedig visszatértem az információs részekhez.

Úgy gondolom fontos feladatom, hogy az új és innovatív dolgokról tájékoztassam az olvasóimat, most így teszek a fűtő klímával is, hiszen megóvott a betegségtől és mint kiderül azóta folyamatosan mástól is. Engedjétek meg, hogy pár szóban ismertessem ennek a remek terméknek az előnyeit, hátha eljut minél több emberhez és hátha jobbá teszi más életét is, akárcsak az enyémet.

A legfontosabb talán, amit érdemes tudni, az az, hogy folyamatosan szűri a levegőt a speciális alkatrészeinek köszönhetően, így egész évben képes biztosítani a friss és tiszta levegőt. Mindezt anélkül teszi, hogy hideg légáramlatokat fújna ki magából. Télen és nyáron is dinamikusan működik. Emiatt a nagyon érzékenyek nem betegednek meg a hűsítő funkció alkalmazásakor sem, hiszen nem hideg fuvallattal működik, így sokkal kellemesebb az érzet a közelében is. A folyamatos szűrésnek köszönhetően akár a penészedést is csökkenti, ami nálam már egy héttel később is látszott, illetve megakadályozza a baktériumok, vírusok keringését, hisz a levegő folyamatosan cserélődik. Nagyon gyorsan képes felmelegíteni a lakást és annak minden zugát, éppígy képes a lehűtésre is.

Fontos kiemelni véleményem szerint a környezet- és energiatudatosságát is. Ez abban nyilvánul meg, hogy (mivel eleve két funkciós, azaz használható télen-nyáron) folyamatosan megy. Egyszer elindul, akkor is csak minimális energiafelvétellel, ám miközben megy, a tradicionális légkondihoz képest, sem használja fel energiájának száz százalékát. Ezzel a kis könnyítéssel egyrészt jóval olcsóbb, mint az eredeti klíma, másrészt sokkal hatékonyabb és szintén jóval olcsóbb a megszokott fűtési módoknál. Mind a pénztárcánk, mind a környezetünk szempontjából nagyon fontos előre lépéseket tartalmaz a szokásos klímákhoz vagy fűtésekhez képest.

futes-klimaval2

Nemcsak a klíma ilyen jó, hanem a cég is. Engedelmetekkel ezen jó élményeimről is beszámolok. Nagy nehezen sikerült választanom a számtalan termék közül, egyből meg is rendeltem. Ha nem tudtam volna magamtól abszolválni a döntést, akkor lehetőségem lett volna az adataim megadásával egy személyre szabott ajánlatot kérni, ami kifejezetten a lakás elhelyezkedéséhez és terjedelméhez mérten a legjobb ajánlatot nyújtja. Én a segítség nélküli megoldást választottam és még akkor hétvégén meg is rendeltem. A hét közepén már a kezemben fogtam a csomagot és a szerelőkre vártam. A tehetséges és ügyeskezű szerelők olyan gyorsan megcsinálták a beszerelést, hogy szinte fel se tűnt, hogy itt voltak. Külön pozitívumként kell megemlítenem, hogy a cég által küldött nagyon ügyes szerelők vállalják a folyamatos karbantartást és tisztogatást, hogy én csak otthon lógassam a lábam és az otthon kényelmét érezzem.

Már a szabadságom második felében ki is tudtam próbálni, vajon mi igaz a leírtakból. Hihetetlen gyorsan felmelegítette a kis lakásom és végre olyan állapotba kerültem, amivel elindulhattam a gyógyulás útján. Olyan remekül éreztem magam otthon a végre meleg szobákban, hogy el se akartam belőle indulni. Még a szabim alatt felhívtam anyukám, hogy megköszönjem neki a remek ötletet.

Eljött az ideje, hogy visszatérjek a munkahelyemre, a főnök úr nagyon izgatott lett, amikor meglátott. Elmondtam neki is, hogy mennyire jól jártam és teljesen kisimultam egy hét alatt és ennek egyetlen oka van, az pedig nem más, mint a fűtés klímával.