Spontán ötletek motorozás közben

Szerintem lassan már mindenkinek van egy olyan ismerőse, akinek az elsőszámu hobbija  a motorozás. Ha nincs, akkor valószínűleg, te vagy az az ismerős. Nekem is van egy nagyon jó barátom aki minden szabadságát motoros kirándulással tölti. Leginkább a hegyekben szeret motorozni, az erre kijelölt túra útvonalakon. Pár hete csatlakoztam hozzá egy ausztriai hétvégi túrára. Meglepetésemre kiderült, hogy sosem volt még Ausztriában, előtte mindig Szlovákia, Csehország, Lengyelország hegyeiben kirándult. Mondanom sem kell, a táj mindkettőnket lenyűgözött, őt annyira, hogy azt is eldöntötte, ő ott szeretne dolgozni a nyár ideje alatt.
Amikor visszaértünk Budapestre ismét felhozta, hogy ha hallok majd szezonális ausztriai munkákról, akkor mindenképp szóljak neki, mert komolyan gondolta, amit mondott.

ausztriai munkaEléggé valószínűtlennek tartottam, hogy teljesen véletlenül fogok én ilyen jellegű munkáról hallani, ezért inkább rákerestem az interneten erre. Találtam is pár olyan oldalt, ami a segítségére lehetne és át is küldtem mindet, hogy válogasson kedvére. Ami leginkább felkeltette az érdeklődését az egy pályáztató cég volt, mivel tetszett neki az a lehetőség, hogy előre láthatólag válogathat majd az ajánlatok között és nagy eséllyel egy gyönyörű hegyvidéki környzetben töltheti a nyarat.
Nyilván tisztában van ő is azzal, hogy az ideje nagy részét munkával kell, hogy töltse, de neki így is megéri. Hetente legalább egy motorozás még így is belefér, ami pont elég is.
Nem mellesleg, az is nagyon jól jönne neki, ha egy szép összeget tudna félretenni, mivel, hogy egy új motorra is szüksége lenne, ahhoz, hogy tovább élhessen a hobbijának.
Mindent összevetve, ennél jobb lehetősége aligha adódna arra, hogy elérje, amit szeretne. Sok időbe sem kerül, 4-5 hónapot erre áldozni nekem sem tűnik soknak, aztán meg sose tudni mennyire jön be az ausztriai munka, még a végén hosszabb időre oda költözik.
Az ottani fizetésével majd oda megy kirándulni, ahová csak szeretne, és nem is tudnám elképzelni, hogy valami más most jobban érdekelné, mint ez.

Ha jól tudom már fel is vette a kapcsolatot a fennebb említett céggel és kiderült, hogy a német nyelvtudása elegendő is, ahhoz, hogy igénybe vegye a szolgáltatást, szóval már csak idő kérdése az egész.
Az is egy plusz, hogy pincérként szerzett már tapasztalatot itthon, így biztosan nem lesz nehéz megállnia a helyét ebben a pozícióban.

Alapjában véve én nagyon örülök, hogy ez ilyen hamar összejött, mivel, hogy a spontán ötletekből ritkán lesz ennyire hamar valami. Legtöbbször már az is rengeteg időbe kerül, hogy kitaláljuk mit szeretnénk, nem beszélve arról, hogy ennek a megvalósításához megkapjuk az eszközöket és megtegyük az első lépéseket.  Ehhez mondjuk kell az is, hogy picit körülnézzünk és felhasználjunk minden segítséget amit kapunk, egyedül ritkán sikerül elérni ilyen eredményeket, ilyen rövid időn belül.
Erre, az ő esetében, tökéletes példa a Tiroli Álláskeresővel való kollaborálása. Nem gondolta túl a dolgot, meglátta benne a lehetőséget és igénybe vette a segítséget, ami oda vezetett, hogy már félúton van a cél felé. Ezt valahogy így kell csinálni.
Az még hátravan, hogy kiderüljön egész pontosan mibe is vágta a fejszéjét, de őszintén szólva én nem igazán tudom elképzelni, hogy ez rosszul süljön el. Majd csatlakozom egy őszi motoros túrára és akkor talán az eredményről is többet fogok tudni mesélni.