Száguldás

Már egészem gyerekkorom óta vonzott a sebesség. Emlékszem milyen hihetetlen élvezetet nyújtott, mikor repültem a hintával, ahogy száguldottam le a szánkóval a domboldalon. Aztán megkaptam életem első motorját. Egy rózsaszín műanyag járgány volt. Attól kezdve én voltam a legmenőbb gyerek az ovi udvarán. A kis pajtásaimmal volt, hogy többen is megpróbáltunk egymás ölébe, nyakába ülve végig gurulni a játszótéren.

Ekkor volt az első nagy esésem is, aminek az alkalmával sikerült kitörnöm az egyik tejfogamat és még hetekkel később is Betadinnal kellett kenegetni a horzsolásaimat. Talán, ha a szüleim sejtették volna, hogy később emiatt szeretek bele a motorozásba, eszükbe se jut megvásárolni azt a kis műanyag paripát. Mikor idősebb lettem, de még nem lehetett jogosítványom kaptam egy motoros rollert. A kezdeti lelkesedésem azonban gyorsan alábbhagyott, nem volt az igazi valamiért. Nem csak az volt a baj, hogy nem tudott felgyorsulni annyira, amennyire én azt szerettem volna, de rendkívül fárasztónak tartottam, hogy állnom kell rajta. Biztos az én komfort zónám túl szűk, de hosszabb utakon, ami számomra akkor a lakás és a belváros közötti alig húsz perces távolságot jelentette, már szívesen leültem volna. Többen ezen sem nagyon lehetett utazni, bár néha azért bepróbálkoztunk vele pár haverral, de gyorsan lemerült ilyenkor és hazáig tolnom kellett. Azt meg el se tudom képzelni, hogy mi lett volna, ha nem az alföldön lakunk. Egy ilyen alkalommal döntöttem el, hogy amint elég idős leszek hozzá, megcsinálom a jogosítványt nagymotorra. Ez már lassan tíz éve volt.

Azóta hatalmas szerelmese lettem a motorozásnak és nem csak a motorozásnak, de kifejezetten a motoros túrázásnak. Ezért is döntöttem úgy, hogy blogot indítok, létrehozok egy netes motoros újságot. Szeretek hétvégenként felpattanni a járgányomra és kiruccanni a közeli hegyekbe. Van már ott egy jól bejáratott víkendház, ahova havonta egyszer kétszer ellátogatok. A tulajt minden alkalommal felszoktam hívni mielőtt megyek, nem csak az időpont foglalás miatt, de néha örülök neki, ha ő is ráér, és együtt tölthetjük ott a hétvégét, mivel ő is nagy motoros, sok a közös témánk. Ezen kívül azonban hét közben nem igazán szoktunk beszélni. Ezért is lepett meg mikor felhívott hétfő reggel. Vasárnap értem haza egy újabb hegyi kalandból és arra gondoltam bizonyára ott felejthettem valamit, bár tulajdonképpen nem éreztem, hogy hiányozna bármim.

Mikor felvettem a telefont hallottam, hogy nagyon ideges. Olyan gyorsan hadarta, hogy mi baja van, alig értettem meg. először csak a következőket hallottam: villanybojler csere, árak, villanybojler felszerelés, elromlott, melegvíz, Hajdú, Ariston. Megpróbáltam megnyugtatni és megkértem, hogy mondja el most már lassabban azt, mi is a probléma. Kiderült, hogy a kétségbeesése oka az volt, hogy elromlott a régi villanybojler a házban és azt hitte semmi esély nincs rá, hogy a következő hétvégéig ez a probléma megoldódik. Igazi Prométheusznak éreztem magam, csak én nem a tüzet hoztam el neki, hanem a forró vizet. Ajánlottam neki egy oldalt, ahol mind Ariston villanybojler, mind hajdú villanybojler kapható és a villanybojler árak mindig akciósak. Arról is tájékoztattam, hogy a cég nem csak a kiszállítást vállalja, de az új villanybojler felszerelését is. Az javasoltam a számára, hogy nézze meg a kisebb kapacitású vízmelegítőket is, hiszen egy víkendházban nem feltétlen szükséges egy 100 literes villanybojler, a Hajdú Aquastic villanybojler ár tűnt a legkedvezőbbnek. Tudtam, hogy a barátom fél az internetes vásárlástól, nem igazán tud eligazodni a legegyszerűbb honlapokon sem, így engem is meglepett, mikor kis keresgélés után felhívott, hogy sikerrel járt. Elmondta, amit én már tapasztaltam, hogy a honlap felépítése olyan praktikus, hogy bárki könnyedén meg tudja találni a neki legmegfelelőbb terméket. A kiszállítást a hétvégére kérte, így én is ott voltam, mikor megérkezett a legújabb vízmelegítő. Meglepőnek találtam, hogy egy ilyen kis műszer a méreteihez képest mennyi víz felmelegítésére képes. A szakember gyorsan végzett a gép felszerelésével, így egy fél órával később már volt is meleg vizünk. A barátom a legjobban annak örült, hogy ennek a masinának a használata végtelemül egyszerű volt. egyetlen szabályozó gombot lehetett rajta találni, ami az ember könnyedén betudta állítani, hogy milyen melegre szeretné, ha a villanybojler felmelegítené a vizet. A következő találkozásunkkor büszkén újságolta, hogy kiderült az új szerkezetre garanciát is kapott és egy kis odafigyeléssel, akár élete végéig tudja majd használni szerzeményét. Most már nem csak én, de ő is mindig a villanybojlerbolt.hu-t ajánlja az ismerőseinek hasonló probléma esetén. Tapasztalatból tudjuk, hogy az egyszeri beruházások náluk tényleg megtérülnek.