Teljes motorosfelszerelés-csere: rémálomból jó élmény

Egy mosási balesetnek köszönhetően szinte a teljes motoros felszerelésem tönkrement. Kész, kampec, vége. A kabátom és a nadrágom használhatatlanná deformálódott, a kesztyűm összement. El nem tudom mondani, hogy mennyire ideges voltam, hiszen nemsokára egy nagy motoros túrára indulunk a barátaimmal, az útvonalunk több országot is érint. Ekkora utat pedig ezek nélkül az alap felszerelések nélkül lehetetlen megtenni és nem is szabad, iszonyat veszélyes lenne. Azért titkon kicsit örültem is a dolognak, mert már eléggé rongyos és foszlott volt a ruházatom, de még nem volt annyira rossz, hogy le kelljen cserélni. Most viszont nem volt mese, újat kellett vennem, különben az utazásnak is lőttek volna, pedig fél éve tervezgetjük. Na, akkor lettem volna ideges csak igazán, ha ezt ki kell hagynom!

Szerencsére volt megtakarított pénzem hasonló krízishelyzetekre, SOS kiadásokra. Így nem jelentett különösebb anyagi megterhelést, hogy új cuccokat kell vásárolnom, inkább a honnan kérdés okozott egy kis fejtörést. Ugyanis abból a boltból, ahonnan a tönkrement ruháimat vettem már nem akartam, mert amikor újak voltak, már akkor sem voltam száz százalékosan megelégedve a minőségével, nem volt túlságosan biztonságos se, de ehhez képest viszont viszonylag sokat kértek értük. Szóval innen nem akartam venni semmit, más motoros boltot pedig nem ismertem.

Így nem volt más választásom, körül kellett néznem a neten, de nem találtam semmi olyat, ami elsőre meggyőzött volna. Azonban, mint említettem is már, vannak motoros barátaim, akiket megkérdezhettem az üggyel kapcsolatban, és szerencsére tudtak nekem segíteni. Tomi, aki a legrégebbi motoros közülünk, adott egy tuti tippet, hogy honnan érdemes vásárolni. Ez a Shox nevű motorosbolt, aminek van web shopja, de vannak üzletei is az ország számos pontján. Én először végigböngésztem a web shopot, mert ott minden termékük fent van, és amúgy is kényelmesebbnek tartom az online rendelést.

És gyerekek, hatalmas meglepetés ért. Ilyen bő választékú motoros boltot én még nem láttam. Annyi féle márka és termék van, hogy hosszú órákba telt, mire mindent megnéztem. Meg hát a bőség zavara miatt is nehéz volt a választás.

Rengeteg keresgélés után végül egy igazi motoros bőrkabátra és egy hozzá való nadrágra esett a választásom. A kesztyűt is ehhez a szetthez igazítva választottam ki. Nagyon jól néznek ki együtt. Ugyan csak erre a három dologra volt szükségem, de úgy voltam vele, hogy ha most már úgyis rendelek, és van is keret rá, akkor már veszek egy bukósisakot is. Megy egy új csizmát. És akkor már egy esőkabátot is.

Így esett tehát, hogy végül egy teljes felszereléscsere lett a dologból, mert igazából már azokra a cuccaimra is ráfért a csere, amik most nem mentek tönkre. Kettő vagy három hónap múlva úgyis azokból is újat kellett volna vennem, szóval spóroltam a futárnak egy plusz utat. Ugyanis biztos, hogy akkor is innen rendeltem volna. Nagyon elégedett vagyok ezzel a bolttal.

Nem csak a széles termékválasztékuk miatt, hanem mert ezért a kiváló minőségű árukért teljesen korrekt árat kérnek. Nem mondom, kicsit drágább, mint az előző hely, ahonnan rendeltem, de sokkal jobb minőséget kaptam a pénzemért.

Azóta amúgy megjött a rendelésem, és nagyon boldog vagyok. Nagyon jól áll rajtam ez a bőr szerelés. Már rég akartam egy ilyen szettet, csak sose volt bátorságom meg elég pénzem hozzá. Most mind a kettő megvolt szerencsére, és nagyon jó döntést hoztam. Nem csak hogy jól néznek ki, de eszméletlen kényelmesek.

A srácok, többek között Tomi is, megdicsérték az új szerkómat, és szerintük is jól megy a fekete-piros motoromhoz. Többen elgondolkodtak, hogy ők is beszereznek hasonló dolgokat erről az oldalról, főleg azután, hogy elmondtam, milyen jó áron kaptam meg ezeket.

Innentől már nincs más hátra, minthogy 3 nap múlva felpattanjunk a motorjainkra és nekivágjunk ennek a hosszú útnak. Már alig várom!